Taylor Swifts knep mot biljetthajarna

24 Maj

taylorProblemet med biljetthajar som köper upp konsertbiljetter när de släpps och sedan säljer de vidare mångdubbelt dyrare har gäckat konsertbranschen och retat upp fansen i många år. Taylor Swift prövar nu ett nytt sätt att förhindra att biljetterna hamnar i ”fel” händer, skriver Business Week. Tillsammans med amerikanska Ticketmaster använder hon sig av deras system ”Verified Fan program”, som syftar till att fansen ska få köpa biljetterna till rimliga priser, och undvika att det blir slutsålt direkt. De fans som köpt hennes skivor och tittat på hennes videor har förtur, de får köpa biljetter till ett lägre pris. Då blir det svårare för biljetthajar att köpa upp biljetter i massor de första minuterna efter släppet. Det verkar som att det fått effekt, och kan vara lönsamt för Swift som därmed kan ta mer betalt totalt sett. Ju närmare konsertdatumet man kommer, desto dyrare låter man biljetterna bli och då försvinner marknaden för hajarna. Om de nu inte lyckas hacka systemet och falskeligen utge sig för att vara fans från början…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: