Robotar förstör för daytraders

20 Sep

DI har träffat daytraders som sitter hos lokaler hyrda av Nordnet vid Stureplan (Nordnet´s Jan Dinkelspiel: ”vi brukar kalla de här killarna för våra formel 1-bilar”). De berättar för Dagens Industri hur robothandeln  förstör deras möjligheter att tjäna pengar:

”När robothandlarna gjorde sitt inträde på allvar för ett år sedan var det många av dagshandlarna som plötsligt började gå back. Sedan dess har ungefär en av tio kastat in handduken. Majoriteten är dock kvar och tjänar pengar igen – men inte på samma nivåer som förr. Samtidigt har alternativen för dagshandlarna krympt. Alla i Nordnets handlarrum har tidigare arbetat som handlare i finansbranschen, men idag är dessa välavlönade ”proppjobb” alltmer sällsynta.”

Läs mer på Affärsvärlden.se (DI.se har inte lagt ut texten från papperstidningen 20/9/11)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: