PPM oroas över soffligarna

1 Jun

Pensionsmyndigheten tycker att fler borde se över sina fondval. Nästan hälften av de som en gång i tiden gjorde ett val när systemet sjösattes för elva år sen, har inte rört sina fonder sen dess. PPM överväger en informationskampanj för att väcka dem till liv, så att de åtminstone väljer att lägga pengarna i soffliggarfonden Såfa som gett en stabil avkastning genom åren.

– Vi funderar nu på en riktad informationskampanj till den gruppen där vi också informerar om att om man inte vill vara aktiv så kan man välja till exempel det statliga alternativet Såfa eller någon annan generationsfond, säger Annika Sundén, ställföreträdande generaldirektör på Pensionsmyndigheten till Expressen.se

Senaste statistiken visar att vinnare hittills i premiepensionssystemet är den lilla gruppen mycket aktiva medan de som bara gjort ett val hör till förlorarna. De som inte gjort något alls utan hamnat i soffliggarfonden Såfa har haft en bättre utveckling.

Den är – särskilt tack vare sin låga avgift – ett riktigt bra val för den som vill sprida sina risker till låg kostnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: