Google vill att du betalar med plånboken

31 Maj

Det har länge talats om att betala med mobilen. När nu Google ger sig in på området mobila betalningar kan det bli av på riktigt, för i kraft av sin storlek har de lyckats få med sig Mastercard på ett samarbete. Google Wallet ska lanseras i USA i sommar. Tanken är att plånboksappen ska fungera som ett virtuellt kreditkort. Kunden ska kunna betala med telefonen genom att skriva in ett lösenord. Konkurrerande kortjätten Visa har ett liknande system på gång och räknar med att lansera sin tjänst senare i år.

Google hakar även på rabattkupongstrenden genom sin variant Google Offers. Tjänsten ska ge kunder möjlighet att se vilka rabatter som finns direkt i mobilen när de är inne i en viss affär. Men det är inte en andel av den hypade kakan Google i första hand verkar vara ute efter.

– Googles intresse ligger inte i första hand i betalningarna utan i uppgifterna som rör hela konsumtionskedjan, inklusive kuponger, kampanjer och kvitton, säger Charles Golvin, analytiker vid Forrester Research.

Läs mer på DN.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: