Tjänstepensionen – vilken röra!

18 Maj

DN har förtjänstfullt gått igenom hur rörigt och svårt det är att få överblick över sin tjänstepension om man råkar ha haft flera arbetsgivare som betalat in till den och samlat på sig flera olika pensionsbolag genom åren. I en artikel konstaterade man att höga fasta och rörliga avgifter för de med ”fribrev” (de som har kapital i konton dit det slutar sättas in nya pengar) kan innebära att pensionskapitalet faktiskt försvinner helt till pensionen. Idag avslutar man artikelserien med att konstatera att det hos politikerna finns en ambition att se till så att överblicken på t ex minpension.se ska bli bättre.

–När vi lägger mer och mer ansvar på den enskilde att utöva inflytande på sin egen pension så är den enda rimliga slutsatsen att det går lätt att få en fullständig bild av hur den faktiskt ser ut, säger socialförsäkringsminister Ulf Kristersson till DN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: