Därför borde banken betala dig istället

10 Maj

Bankerna är oskäliga i sitt sätt att kräva ränteskillnadsersättning när man bryter bundna bolån, det menar KTH-doktoranden och mäklaren Rickard Engström som räknat på vad bankerna tjänar på detta. Han tycker det är orättvist att de tar betalt även om räntan är på väg upp. Då borde låntagaren egentligen få betalt av banken eftersom den lämnar tillbaka pengar som kan lånas ut dyrare av banken:

-När säljaren löser ett lån i förtid i en stigande räntemarknad som vi har nu bör förstås säljaren bli kompenserad, säger Rickard Engström till E24. Banken tjänar pengar åt båda håll, men tar noll risk. Antingen ska båda parterna betala ränteskillnadsersättning eller ingen, tycker han.

Detta bör man som kund lyfta fram när man träffar banken och kräva att de bjuder på avgiften när räntan är stigande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: