Storfonder lika bra som madrassen

30 Mar

SVT´s Rapport har granskat de tio största aktiefonderna som säljs i Sverige, och den senaste tioårsperioden har varit en medioker affär för kunderna. Lika uselt resultat som att stoppa pengarna i madrassen. Höga avgifter i kombination med två börsras som raderat ut allmänna uppgångar ligger bakom att de flesta av fonderna gått sämre än sitt jämförelseindex. Det hjälper naturligtvis inte att många av de största fonderna skuggar index, utan att ha lika låga avgifter som renodlade indexfonder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: