Fondbytare vinnare i PPM

24 Mar

Magnus Dahlquist, professor i finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm granskar premiepensionssystemet, i två pågående projekt. Tillsammans med ett par kollegor har han bland annat tittat på hur de gått för spararna från år 2000 fram till mitten av 2008. De har fått fram de vinnande, och de förlorande, strategierna.

Det lönar sig att byta fonder ofta. En vinnande strategi har varit att byta till fonder som under en tid visat bra resultat. Privata Affärer har en bra sammanfattning av seminariet som hölls om denna studie. SNS arrangerade mötet, och här kan man ladda ned presentationen i Powerpoint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: